måndag 2 april 2012

Årets första fisketripp

Blev riktigt tidigt fiske på öppet vatten, 10 mars var vattnet redan öppet strax utanför i Luleå och även skärgården. Vilket är helt vansinnigt tidigt och det beror på extremt snöblandad is.

Kändes helt sjukt att stå i 50-80 cm snö och kasta ner i öppet vatten och det rördes sig knappt, det måste vara första gången!

Men man har ju stått vid iskanten vid till exempel Dammen till i Luleå älven vid Boden där vattnet forsar och kastat efter de laxar och öringar som övervintrar i älven men det här var annorlunda!

Just hit hade det inte hunnit vandra så mycket fisk men Kriss drog up årets första gädda och smilgroparna på han drog ihop sig så snusen for överallt, där kan vi prata om ren glädje! 










                                         Glad man!




Mest en koll så att sakerna man har fortfarande fungerar, kommit fram till att ja måste ha minst ett nytt haspel spö annars kan man lika gärna fiska men en träpinne med öglor på!



Det blev även en andra sväng med lite ny utrustning och mer öppet vatten veckan efter och även storfiskaren Alva kom med för att visa vart skåpet skulle stå!



Stålfarsan!




Tror även Kriss hade lite till bilder om han ville lägga upp dom, bland annat på hur man styr upp plättar ute i det vilda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar